Карлівське СГП ЛОС збільшує елеваторні потужності

 Елеватор Карлівське СГП ЛОС збільшує обсяги зберігання зерна
Елеватор Карлівське СГП ЛОС збільшує обсяги зберігання зерна
Джерело фото: Elevatorist.com

ТОВ «Карлівське СГП ЛОС» збільшить обсяги одночасного зберігання на своєму елеваторі у Полтавській області на 25 тис. тонн. Роботи по розширенню зерносховища планують закінчити до початку нового зернового сезону.

Про це учасникам АгроЕкспедиції Посівна 2023, що стартувала 15 травня в партнерстві з компанією BASF та міжнародним банком Credit Agricole Bank, розповів голова наглядової ради «Карлівського СГП ЛОС» Олександр Прокопенко.

За його словами, раніше на елеваторі одночасно можна було зберігати 45 тис. тонн збіжжя, після модернізації підприємства його місткість зросте до 70 тис. тонн. Число силосів з пласким дном збільшать до 12, ємності придбали в компанії «ЛУБНИМАШ».

«Раніше ми вже співпрацювали з компанією «ЛУБНИМАШ», у нас встановлені їхні силоси, зерносушарка, транспортне обладнання. Залишилися дуже задоволені, тому прийняли для себе рішення йти у розширення тільки з ними»,— сказав Олександр Прокопенко.

 Будівельні роботи на елеваторі "Карліського СПГ ЛОС"

Також на зерносховищі модернізують залізничні колії, аби пришвидшити маршрутне відвантаження вагонів.

Зараз на елеваторі «Карлівського СГП ЛОС» відвантажили майже всі прийняті обсяги та починають готуватися до нового сезону — проводять фумігаційну обробку та поточні дрібні ремонти. Зерносховище працює з усіма основними видами зерна, як власного так і давальницького.