УЗ домовилася про співпрацю з латвійськими та польськими залізничними компаніями

«Укрзалізниця» підписала меморандуми про взаєморозуміння та співробітництво з групою компаній Литовських залізниць LTG, LTG Carg та з польською компанією LAUDE SMART INTERMODAL S.A.

Про це повідомили в пресслужбі УЗ.

Як зазначається, українські та литовські залізничники домовилися про реалізацію спільного проєкту «Операційна модель FREE Rail».

«Його метою є зміцнення відносин у галузі залізничного транспорту, збільшення пропускної спроможності та інтероперабельності транспортної інфраструктури відповідно до постійно зростаючих потоків вантажних і пасажирських перевезень, що проходять через Литву й Україну», — повідомили у пресслужбі.

Проєкт дозволить сформувати єдину та повністю незалежну систему експлуатації залізниці на мережі 1 520 мм з точки зору технічних стандартів, ІТ систем, положень або будь-якого виду сертифікації Ради із залізничного транспорту.

Також передбачається розвиток альтернативних транспортних коридорів між портами Балтійського моря та Україною, в обхід росії та білорусі, та зменшення залежності від російських та білоруських транзитних вантажопотоків.

Також УЗ домовилася про співпрацю з польською компанією Laude Smart Intermodal S.A.. Сторони підписали меморандум, де визначили напрями співпраці:

  • розвиток партнерства з акцентом на інтермодальні рішення для причепів без кранів;
  • вивчення потенціалу для співпраці в транспортуванні наливних вантажів;
  • управління залізничними вагонами, включаючи їх належне утримання та обслуговування;
  • оптимізація вагонного парку та його послуг;
  • вдосконалення залізничних логістичних рішень;
  • цифровізація транспортних процесів;
  • обмін ноу-хау та практичним досвідом.