Угорщина встановила жорсткий термін транзиту залізницею та штрафи за його порушення — Ткачов

Угорщина встановила обмежений термін на транзит агропродукції — 7 днів. У разі його перевищення потрібно сплатити штраф — повну вартість продукції. Через це експортери не зацікавлені в транспортуванні залізницею через країну.

Про це Elevatorist.com повідомив директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

«Основна проблема з транзитом по Угорщині — жорсткий термін на транзитні перевезення залізницею. Встановлений граничний термін — 7 діб, при перевищені цього терміну повині сплатити штраф 100% вартості транзитного зерна. Ця норма відлякує транзитерів працювати через Угорщину, особливо, коли потрібно провести перевантаження зерна / ламаний транзит», — зазначив представник УЗ.

Він повідомив, що на кордоні з Угорщиною на переході Батьово-Еперешки станом на 10 травня очікують 536 вагонів із зерном, 223 вагони з олією та 59 зі жмихом.

«Перевізник MMV не приймає 223 вагони з олією, чекає наявності на своїй території вагонів 1435 мм для перевантаження + гарантії від перевантажувальних терміналів, що вони встигнуть за 7 діб транзитом перевезти олію», — розповів Валерій Ткачов.

Нагадаємо, у Польщі розслідують імпорт українського зерна, ввезеного як технічне.