В Україні Тelegram-бот AgroMarketUUB допомагає аграріям у купівлі та продажу зерна

«Українська універсальна біржа» (УУБ) створила Тelegram-бот AgroMarketUUB  для купівлі-продажу зерна.

Про його роботу йдеться у матеріалі Kurkul.com Зернова біржа у телефоні — як це працює.  

За словами директора «Української універсальної біржі» (УУБ) Сергія Гладкого, Тelegram-бот дозволяє об'єднати учасників ринку та надає їм можливість взаємодії.

«Користувачі через смартфон можуть купувати, продавати, дивитись аналітику, дані щодо логістики та експорту і тому подібне. Тобто ми створили у певному розуміння хаб для аграріїв»,— говорить директор компанії.

Інтернет-платформа з продажу зерна через Telegram, на думку представників УУБ, цілком відповідає очікуванням сучасного фермера.

«Ми проаналізували ринок і нам здається, що у нас вийшло надати учасникам потрібний продукт. Тепер за пару кліків фермер робить те, на що раніше потрібно було дні чи навіть тижні: знайти необхідний товар, проаналізувати ціну, укласти угоди. Зараз ми це все консолідували й зібрали в одному ресурсі. Просто  заходиш зі смартфона в месенджер і отримуєш інформацію за 5 хв»,— пояснив Сергій Гладкий.

На сьогодні через AgroMarketUUB можна продати та купити кукурудзу, пшеницю різних класів, ріпак, соняшник та сою. Якщо ж внутрішній ринок буде готовий і наповнений, то компанія розширюватиме асортимент. 

AgroMarket також надає доступ до безкоштовної аналітики цін на зернові та олійні. На відміну від інших сервісів, звіти формуються не виключно із заявок, які надійшли на сайт.