Risoil протестував роботу двостороннього пірсу в порту Чорноморськ одночасним завантаженням двух суден пшеницею та олією

Одночачне завантаження в два судна олії та пшениці
Джерело фото: Facebook Risoil

В порту Чорноморськ Risoil успішно протестував обладнання двостороннього пірсу, який може приймати судна с осадом до 15 метрів. Одночасною обробкою Champion Pula і BC Lara команда завершує пусконалагоджувальні роботи.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби Risoil.

Для тестування використали один із передбачених проєктом варіантів, коли з одного боку гідротехнічної споруди завантажується зернова культура, а з іншого — олія.

«Система складається із величезної кількості елементів. Вона заточена на безпеку як обладнання, так і персоналу, який додатково пройшов навчання і працює з ним. Відповідно маємо багато приладів безпеки, до справної роботи яких у процесі налагодження спрямована максимальна увага», — пояснили у службі головного інженера ТОВ СП «Рисоіл Термінал».

Завантаження пшениці зупинялось лише двічі — через погодні умови та повітряну тривогу. Крім суднонавантажувальної машини, зробленої за спеціальним замовленням для пірса, також позитивно себе показали стендери, що спрощують та пришвидшують приєднання до танкера.

Фіналізація технічного та юридичного аспектів реалізації одного з найбільших інвестпроєктів у галузі за останні роки дозволить вже незабаром заявити про його офіційний запуск.