MOST Logistic Terminal будує зерносховище на 10 тисяч тонн зберігання

На MOST Logistic Terminal іде будівництво зерносховища на 10 тисяч тонн зберігання
На MOST Logistic Terminal іде будівництво зерносховища на 10 тисяч тонн зберігання
Джерело фото: Latifundist.com

В MOST Logistic Terminal групи «Агросем» вирішили розширити елеваторну діяльність термінала и надавати послуги зі зберігання зерна. На терміналі будують зерносховище на 10 тис. тонн одночасного зберігання.

Про це повідомив директор MOST LT Валерій Крупко, пише Latifundist.com.

«До початку нового сезону плануємо ввести в експлуатацію силоси на 10 тис. тонн зерна. А до кінця року — обладнання для сушіння зерна. Тобто сьогоднішній вектор розвитку терміналу — збільшення потужностей для перевалки зерна. Хоча про всі інші вантажі ми теж не забуваємо», — розповів директор терміналу Валерій Крупко.

Один з основних типів вантажів, з якими сьогодні працює MOST LT — зерно. Перевалка зерна на терміналі складає приблизно 50% від загального обсягу вантажів.

Зараз на терміналі іде будівництво. Фундамент одного з силосів вже готовий. Монтаж в MOST LT планують розпочати найближчим часом, металоконструкції вже в дорозі від виробника на термінал. За словами Валерія Крупко, для фундаменту ще одного силоса вже підготовлена свайна основа.

«У нарощуванні ємностей для зберігання зерна є і стратегічна мета — відвести частину потужностей під елеваторне зберігання. Це дозволить MOST Logistic Terminal працювати в режимі звичайного елеватора», — зазначив Валерій Крупко.

На сьогодні силосні потужності MOST Logistic Terminal розраховані на накопичення 2,5 тис. тонн зерна. Для оперативних потреб перевантаення з широкої колії на вузькоколійку цього достатньо. Термінал може щомісяця обробляти та перевантажувати у європейські вагони близько 20 тис. тонн зерна.