В Одеській області механізували зерновий склад та причал

Відвантаження зерна на річкове судно після модернізації
Відвантаження зерна на річкове судно після модернізації
Джерело фото: ГК «Зернова Столиця»

В Одеській області завершено роботи з механізації зернового складу та причалу біля нього. Проєкт реалізували фахівці ГК «Зернова Столиця».

За інформацією ГК «Зернова Столиця», після механізації складу та причалу на підприємстві організована прийомка зерна з автомобілів та подальше його відвантаження в річкові судна з продуктивністю до 250 т/год. Відвантаження зерна в річкові судна можна здійснювати як за прямим варіантом, так і з використанням складу для тимчасового накопичення зернових партій.

Вантажно-розвантажувальні роботи в складі проводяться за допомогою мобільних конвеєрів і ковшових навантажувачів. За межами складу для цього будуть тепер використовувати стаціонарні підйомо-транспортних механізми (конвеєри, норія).

Також на підприємстві встановили бункерні ваги ZEO-BV-300 для контролю кількості зерна при відвантаження на суда.

«Роботи виконали якісно і в межах встановлених термінів. Використана технологія дозволила здійснювати завантаження суден типу «річка-море» протягом однієї доби», — зазначив комерційний директор ГК «Зернова Столиця» Віталій Галич.

Загалом на підприємстві фахівцями ГК «Зернова Столиця» було виконано монтаж технологічного обладнання, проведено пусконалагоджувальні роботи, електротехнічні роботи та АСУ ТП.

Нагадаємо, в ГК «Зернова Столиця» розробили мобільний конвеєр для завантаження барж.