Експорт українського зерна до Польщі призупинять до нового сезону — Мінагрополітики

Україна до нового сезону утримається від прямих експортних поставок пшениці, кукурудзи, соняшника і рапсу до Польщі. Транзитні перевезення при цьому продовжаться.

За інформацією Мінагрополітики, на цьому тижні Україна та Польща розроблять нові правила тразиту експортних аграрних вантажів польською територією. Очікується, що нові правила спростять порядок транзитних перевезень та усунуть черги на прикордонних пунктах пропуску.

«Ситуація складна для українського фермера, але, очевидно, і для польського. Всі ми розуміємо, хто в цьому винен, проте розв’язувати це питання нам. Українська сторона утримається від експорту в Польщу чотирьох культур — пшениці, кукурудзи, соняшника і рапсу — до нового сезону», — заявив міністр агрополітики Микола Сольський.

В Мінагрополітики рекомендували експортерам перенаправити вантажі через інші країни, поки будуть розроблятися нові правила.

Нагадаємо, зерно з України, яке йде транзитом через Польщу до інших країн, більше не будуть розвантажувати на польській території.