Новаагро в новому сезоні планує задіяти в роботі 5 з 6 елеваторів у Харківській області

ГК «Новаагро» в новому сезоні планує задіяти в роботі 5 з 6 елеваторів у Харківській області. З них 3 зерносховища перебувають на деокупованих територіях та зазнали значних пошкоджень у ході бойових дій.

Про це Elevatorist.com розповів директор ТОВ «АПК «НОВААГРО» ГК «Новаагро» Дмитро Доброштан.

Відновлять та запустять у роботу Граківський елеватор (частково), Шевченківський та Бурлуцький. Ще 2 елеватори не були в окупації та повністю віціли.

Читати детальніше — Граківський елеватор Новаагро: як рятували зерно із палаючих після обстрілів силосів

Єдине зерносховище, яке в новому сезоні у ГК «Новаагро» вирішили не запускати в роботу — елеватор у Козачій Лопані.

«На це є три причини — по-перше, кількість пошкоджень елеватора; по-друге, — відсутність перспектив та попиту на послуги у районі, тому що це прикордонний район і питання, хто буде сіятися там дуже актуальне. Це як раз той самий випадок, коли відновлювати роботу підприємства недоцільно. По-третє, там зона високого ризику, селище щоденно обстрілюють: і авіація, і мінометні обстріли. Наші співробітники у більшості виїхали звідти. Хоча ця територія і звільнена, але з точки зору роботи — це небезпечна частина Харківської області», — пояснив Дмитро Доброштан.

Дмитро Доброштан зазначив, що відновлення підприємств обійдеться Групі у значну суму, тому можливо, що компанія залучить кредитні кошти для робіт.