Елеватори готують обладнання для роботи з більшою кількістю олійних

Аграрії обіцяють посіяти цього року більше соняшнику, ніж у минулі роки. Тому елеватористи готуються до того, що транспортне обладнання буде протиратися швидше, ніж при роботі з зерновими. 

Про це йдеться в матеріалі Elevatorist.com Підготовка зерносховищ до сезону: що роблять елеватористи та які виклики перед ними стоять.

«При прийманні олійних культур, особливо соняшника, рекомендується частіше перевіряти транспортне обладнання, та ремонтувати футерування в самопливах. Оскільки олійні культури більш маслянисті і мають меншу сипучість, то можливе зависання продукту в місцях переходів на секторах, — на це також треба зважати», — розповів директор «Ніжинського елеватора» Grain Alliance Євген Примушко.

Якщо планується приймати дрібнонасіннєві культури, наприклад, ріпак, треба перевірити транспортери на відсутність зазорів між деталями, наголосив технічний директор ТОВ «НОВИЙ ЕЛЕВАТОР» Ігор Ропан.

Він також наголошує, що незалежно від того, які культури планують приймати на елеваторі, потрібно перевірити наявність та працездатність вибухозахисту транспортного обладнання.