Експерт назвав можливі помилки замовників при автоматизації елеватора

Нечітке технічне завдання, яке замовники роблять «на колінці», або відступи від нього в процесі будівництва можуть призвести до непорозумінь при виконанні автоматизації елеватора.  

Про це Elevatorist.com в своєму інтерв'ю розповів начальник відділу автоматизації та електропостачання KMZ Industries Микола Чешихін

За його словами, помилки роблять і замовники зі стажем, і замовники-початківці. Через те, що інформація в технічному завданні іноді не співпадає з реальністю на будівництві, виникають різні ситуації. 

«Може, наприклад, не вистачати кабельно-провідникової продукції, тому що обладнання знаходиться не на тих місцях, де вказав замовник. Є випадки, коли потужності механізмів, які вказували в першочерговому технічному завданні, змінилися, відповідно, це змінює всю концепцію побудови автоматики»,— розповідає Микола Чешихін.

За його словами, все це прості помилки, які можна коригувати на етапі технічного завдання, але гарно зробити ТЗ виходить не у всіх. 

Більш детально читайте: Микола Чешихін: Із контролера однієї сушарки можна керувати двома-трьома елеваторами, що стоять поряд

Інна Воробйова, Elevatorist.com