Покупці зерна матимуть підстави відмовитися від контрактів через зрив термінів поставки — експерт

У покупців українського зерна на фоні зниження цін на нього будуть виникати законні підстави розривати угоди через невиконання поставок вчасно. Через повільну роботу російських представників в СКЦ в черзі на вхід в «зерновий коридор» 17 березня, так само як і в лютому, перебуває близько 100 суден. 

Таку думку висловив заступник генерального директора з торгівлі компанії «НІБУЛОН» Володимир Славінський.

За словами експерта, ситуацію погіршує те, що в січні, лютому і в березні ціна на кукурудзу та пшеницю поступово знижувалися.

«Тобто на сьогодні ринок з високою долею ймовірності нижчий ніж тоді, коли укладалися контракти, вантаж по яких має бути поставлений тими ста теплоходами, які зараз чекають в черзі. А відповідно у покупців такого товару вже виникають і будуть виникати найближчими днями законні підстави відмовлятися від виконання цих контрактів зі свого боку через те, що постачальник зриває терміни поставки. Близько сотні контрактів станом на сьогодні не може бути виконано», — зазначив Володимир Славінський.

Він каже, що в українських експортерів може скластися необхідність, маючи на руках вантаж, зафрахтовані теплоходи, які чекають в черзі, шукати нового покупця на свій товар по нижчій ціні. Це може статися незалежно від терміну продовження «зернової угоди».

«Українські експортери будуть змушені конкурувати між собою на тлі необхідності перепродати невідвантажений вчасно вантаж. Цей додатковий штучний фактор тиску на ринок, може призвести до ще більшого падіння цін як на експортному кінці ланцюга поставок, так і на внутрішньому ринку України. І знову українські виробники недоотримують виручку, яка в поточних умовах є основним джерелом фінансування операційної діяльності агровиробників», — звернув увагу експерт. 

Володимир Славінський наголосив, що навіть після продовження дії угоди нема гарантій збільшення пропускної спроможності «коридору». Через це не варто очікувати великих об'ємів продажів зерна.

Нагадаємо, через дії російських інспекторів СКЦ українські порти мають дефіцит флоту під завантаження.