Міністерство юстиції України відхилило спробу компанії GNT змінити директора

Міністерство юстиції України видало наказ, яким скасовує нещодавню незаконну спробу зміни директора Olimpex Coupe International, дочірньої компанії GNT Group.

Про це пише Argentem Creek Partners.

Приватний нотаріус Анатолій Гулієв спробував незаконно скасувати попереднє призначення директора, при цьому він порушив кілька приписів, що забороняють завершення будь-яких реєстраційних дій щодо Olimpex Coupe International. Анатолій Гулієв, ймовірно, працює на Сергія Грозу та Володимира Науменка, колишніх акціонерів GNT Group.

Таким чином, директор Olimpex Coupe International, законно призначений новим керівництвом GNT Group, залишається єдиним керівником компанії.

GNT Group залишається об’єктом кримінального розслідування щодо розтрати та розтрати заставних активів після скарги, поданої в грудні 2022 року Innovatus Capital Partners («Innovatus»), американською компанією з управління активами та інвестором в Україні, а також кредитором Група GNT.

«Це рішення демонструє, що український уряд може відігравати вирішальну роль у підтриманні верховенства права та боротьбі з шахрайством і корупцією. З моменту створення Argentem Creek Partners (ACP) інвестувала в Україну понад $600 млн. Ми зберігаємо оптимізм щодо інвестиційного середовища та нашої здатності відстоювати наші права, коли ситуація погіршується, коли управління порушується або коли ми підозрюємо шахрайство», — сказав керівник EMEA & Asia в Argentem Creek Partners (ACP) Джон Паттон.

Для довідки: міжнародний суд 7 лютого 2023 року видав наказ, який забороняє кредиторам здійснювати дії, направлені на заволодіння, обтяження чи продаж зернового термінала «Олімпекс Купе Інтернешнл» в Одеському МТП. Цей наказ міжнародного суду має бути врахований українськими судами при ухваленні рішень, а остаточно вирішити їх суперечку з кредиторами має арбітражний суд у Великобританії.

 17 лютого суд відновив на посаді директора GNT Group.