Білгород-Дністровський порт продали на аукціоні за 220 млн гривень

ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» продали на аукціоні за 220 млн 100 грн. Порт купило підприємство «Укрдонінвест», що займається вантажним залізничним транспортом.
 
Про це повідомив начальник регіонального відділення Фонду держмайна України по Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.
 
Зараз підприємство працює лише як «сухий порт». За 9 місяців 2022 тут перевантажено 272 тис. т вантажів (що на 270 т більше за попередній рік). Олександр Славський зазначив, що порт залишається збитковим. Станом на 30.09 борги підприємства становили 104 млн грн, які має погасити покупець.
 
«Порт потребує дуже великих інвестицій для свого повноцінного розвитку: модернізації техніки, будівництва сучасних логістичних потужностей і звісно, днопоглиблення», — наголосив Олександр Славський.
Нагадаємо, перший аукціон з приватизації ДП «Білгород-Дністровський морський торговельний порт» не відбувся, оскільки учасники не подали заявки. Стартову ціну знизили з 187,6 млн грн до 93,7 млн грн.