Луцькому КХП №2 присудили виплатити багатомільйонний борг

Господарський суд Волинської області повністю задовольнив позов Держрезерву проти Луцького КХП №2 та зобов'язав підприємство виплатити багатомільйонний борг. Засідання суду відбулося 23 лютого 2023 року.

Про це інформує ІА «Конкурент».

Луцький КХП №2 було передано до управління Держрезерва у 2019 році. Зараз Держрезерв стягує борги з підприємства, що йому й належить. На самому КХП визнають всі звинувачення та навіть не займаються захистом власних позицій.

«Ми жодних документів на підприємстві не маємо. І не бачимо жодної іншої ситуації, як чинити в цьому випадку. Ця справа з нашого боку немає судового інтересу», — каже представник Луцького КХП №2 Юрій Ілларіонов.

За рішенням Господарського суду Волинської області Луцький КХП №2 має виплатити понад 319 млн гривень. Підприємство і так має боргів на півмільярда гривень, тож витання виплати за судовим рішенням залишається невизначеним.

Нагадаємо, майно Луцького КХП №2 намагаються продати. У 2020 році два виробничі цехи виставили на продаж за майже 3 млн грн. Торги припинили, адже майно — у віданні Держрезерву, тобто захищене від продажу. Нині державне майно знову хочуть виставити на продаж. Питання вирішує колегія суддів Волинського апеляційного суду.