На аукціонах подешевшають вагони-зерновози у напрямку портів

В Укрзалізниці вирішили знизити мінімальну ціну на «голландських аукціонах» з розіграшу вагоновідправок у напрямку портів. Нова мінімальна ціна складатиме 1806 грн/добу. Така ж мінімальна ціна буде поширюватися на перевезення у внутрішньому сполученні.

Про це повідомв заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов під час наради із представниками зернового ринку 23 лютого, пише Rail.insider.

Валерій Ткачов зазначив, що останні аукціони показали, що мінімальна ціна 2800 грн/добу на зерновози у напрямку портів більше не є ринковою, тому її вирішено знизити до 1806 грн/добу. Торги на зерновози інших внутрішніх сполучень стартуватимуть також з цієї позначки.

Торги за новим принципом стартують уже сьогодні, 24 лютого. Аналогічні аукціони проведуть також 27 лютого - 3 березня. Пропонуватиметься по 200 зерновозів на добу для доставлення вантажів у напрямку портів, а також у внутрішньому сполученні та до прикордонних переходів.

«Динаміка на ринку використання вагонів-зерновозів така: йде зниження вартості використання вагона. Уже середня ціна по ринку це 2000–1800 грн/добу. І цей процес триває»,— говорить Валерій Ткачов.

Також УЗ планує незабаром виставити на торги відправки у піввагонах з вартістю 312 грн/добу.