На терміналах Louis Dreyfus 70% зерновозів реєструються в електронну чергу заздалегідь

Компанія Louis Dreyfus Company Ukraine (LDC) у жовтні 2022 року впровадила систему електронної черги на найбільшому Одеському терміналі «Бруклін-Київ», а також у Дунайських портах: Рені та Ізмаїлі, організувавши ритмічну та спокійну роботу своїх терміналів без тривалого простою водіїв та перевізників.

Про це у блозі на Elevatorist.com розповів експерт з розробки систем автоматизації у зерновому бізнесі компанії «Арт Порт» Олександр Тодуров.

Після впровадження електронної черги робота терміналів стала більш організованою та системною, що призвело до збільшення кількості оброблюваних на терміналах зерновозів.

«Найголовніше — з'явилася можливість організації планового заїзду зерновозів та його рівномірного розподілу протягом доби, зменшилось скупчення та порожній простій автомобілів у накопичувачі та вздовж прилеглих доріг», — пише фахівець.

Читати детальніше: Як компанія Louis Dreyfus Company Ukraine впровадила в роботу електронну чергу

Близько 70% зерновозів реєструються в чергу заздалегідь, приїжджають саме до свого тайм-слоту та обслуговуються без тривалого очікування. 30% машин, що залишилися, стають у чергу вже після прибуття в накопичувач.

«Причому ця цифра має тенденцію до зменшення, оскільки водії розуміють, що сенсу стояти і чекати на свій тайм-слот у накопичувачі немає, краще реєструватися заздалегідь», — зазначає Олександр Тодуров.

Він додає, що за досвідом експлуатації виявився ще один позитивний ефект від застосування системи, пов'язаний з екологією. Повітря в районі стоянок компанії стало значно чистіше, адже в цьому районі перестали працювати одночасно десятки двигунів вантажівок, які раніше стояли в очікуванні і часто працювали на холостих ходах. А значить і кількість CO2, що викидається, стала значно меншою.