Алмейда Груп побудувала перевантажувалний зерновий термінал на кордоні з Румунією

Компанія «Алмейда Груп» побудувала перевантажувалний зерновий термінал на станції Вадул-Сірет, що на кордоні з Румунією.

Про це в своєму матеріалі розповідає Latifundist.com.

До цього в «Алмейда Груп» оперували зерновими елеваторами та терміналами в Луганській і Харківській областях, але через війну втратили майже всі свої активи. Після чого в компанії було прийняте рішення щодо будівництва власного перевантажувального комплексу на кордоні з ЄС.

Перші поїзди зі збіжжям з новозбудованого терміналу відправилися вже 1 травня 2022 року, спочатку вивозили зерно з Харківської області, бо цей регіон знаходиться в зоні ризику. В Харківську область також вивозили зерно й клієнти-аграрії з Луганщини та Донеччини.

«Спочатку спробували варіант, коли аграрій сам до них везе вантаж. Та досить скоро від нього відмовилися. На станції відбувався хаос: вагони їхали не контрольовано та не тими групами. Через це відбувалися простої»,— йдеться у матеріалі.

Після цього в «Алмейда Груп» було прийняте рішення самостійно експедувати вантажі, зараз компанія сама відвозить вантаж з точки А в точку Б. Але є одна умова: вони візьмуть вантаж, якщо той буде не менше 1600 тонн. Саме стільки потрібно, щоб вагони їхали складом і прийшли на станцію одномоментно. Тому тим аграріям, які не мають такої кількості збіжжя, рекомендують кооперуватися зі своїми колегами.

Нагадаємо, восени «Алмейда Груп» виявила фейкову компанію «Алмейда Груп», яку зареєстровано в жовтні 2022 року в країні-агресорці Росії.