Алмейда Груп викрила російську фейкову компанію-двійника

ТОВ «Алмейда Груп» виявила фейкову компанію «Алмейда Груп» , яку зареєстровано в жовтні 2022 року в країні-агресорці Росії. «Алмейда Груп» наголошує, що не має ніякого відношення до цієї фейкової структури і застерігає учасників українського та світового зернового ринку від будь-яких контактів з фейковою структурою з РФ.

Про це повідомила прес-служба компанії.

«Компанія «Алмейда Груп» ніколи не відкривала і не планувала створювати споріднену компанію в росії. Після початку російської-української війни в 2014 році та особливо після масованого вторгнення в лютому 2022 року — це було б просто неприпустимо і неможливим. Ба більше, ми переконані, що, в принципі, вести будь-який бізнес в росії — це злочин», — прокоментували в «Алмейда Груп».

В компанії зазначили, що товариство вже двічі втратило активи через війну. Так, у 2014 року компанія створила перевантажувальний вузол-елеватор одночасного зберігання на 5 тис. тонн зерна та 300 тис. тонн перевалки на рік в Сєвєродонецьку, який втратила через російське повномасштабне вторгнення.

Після втрати активів через російську окупацію 24.02.2022, всі кошти, які залишилися, компанія не вивела закордон, а інвестувала в економіку України — одна з перших побудувала перевантажувальний залізничний вузол в Чернівецькій області на станції переходу Вадул-Сірет для налагодження та прискорення експорту українського зерна через Румунію.