Переговори про подовження дії Зернової угоди почнуться в кінці лютого

Заступник міністра інфраструктури Юрій Васьков повідомив, що переговори щодо чергового подовження дії Зернової угоди мають стартувати через тиждень.

Про це інформує Reuters.

«‎Переговори про продовження «зернового коридору‎»‎ розпочнуться через тиждень, і тоді ми зрозуміємо позиції всіх сторін. Я думаю, що здоровий глузд візьме гору, і коридор буде продовжено»‎, — заявив Юрій Васьков.

Не вдіючись у деталі, ві також сказав, що на Росію чиниться тиск не лише з метою продовження коридору‎, але й з метою покращення його роботи. Зі свого боку, російська сторона висуває все нові вимоги до угоди.

«‎Угода була продовжена ще на 120 днів у листопаді і знову буде продовжена в березні, але Росія дала зрозуміти, що незадоволена деякими аспектами угоди, і вимагала відміни санкцій, що впливають на її експорт сільськогосподарської продукції»‎, — пише видання.

Юрій Васьков вважає, що переговори будуть складними.

Нагадаємо, Україна звернулася до міжнародної спільноти, зокрема ООН та Туреччини як гаранторів Чорноморської зернової ініціативи, щоб вони вимагати від РФ негайного припинення штучних затримок в роботі Зернового коридору Чорним морем.