Круп'яний завод на Кіровоградщині зупинив виробництво пластівців через перебої з електропостачанням

«Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів» ДПЗКУ зупинив виробництво вівсяних пластівців через перебої з електропостачанням та низький попит на продукцію. Оскільки виробництво розраховане на цикл безперервної роботи, то відключення світла приводять навіть до займання зерна у зерносушарці.

Про це пише «Суспільне».

Попри те, що підприємству надали статус критичної інфраструктури, це не рятує від відключень.

«Ситуація дещо стабілізувалась, але є відключення електроенергії, які не контролюють обленерго, тоді відбувається зупинка виробництва і підприємство має дуже великі збитки. При екстреному відключенні світла в сушарці відбувається неконтрольований витік палива, що призводить до її займання та, відповідно, зерна, що в ній знаходиться», — зазначив керівник КХП Андрій Шиптенко.

Також на підприємство вплинув низький попит на крупи. Причини: багато гуманітарної допомоги, відсутність потенційних покупців через тимчасову еміграцію, дешевші закордонні аналоги на полицях магазинів.

«Магазини, відповідно, не замовляють продукцію в гуртових закупників, вони — в нас. Польське, німецьке має нижчу ціну, нічого не можу сказати про якість.Крупа нині — збиткове виробництво», — розповів Андрій Шиптенко.

Для довідки: «Новоукраїнський комбінат хлібопродуктів» розрахований на 139,6 тис. т зберігання зерна. Основним виробничим підрозділом комбінату є круп’яний завод, побудований за технологією швейцарської фірми BUHLER.