Від початку війни агрохолдинг A.G.R. Group експортував майже 55 тисяч тонн зерна

З початку повномасштабного вторгнення агрохолдинг A.G.R. Group експортував майже 55 тис. тонн зерна. Експорт відбувався як сухопутніми шляхами, так і Зерновим коридором.

Про це повідомив президент холдингу, голова наглядової ради A.G.R. Group Місак Хідірян в інтерв’ю агентству «‎Інтерфакс-Україна»‎.

«Соя, ріпак, ячмінь, пшениця, кукурудза, соняшник, гречка — розглядаємо всі можливі ринки збуту продукції країн ЄС, Туреччини, Єгипту, Непалу. Наші партнери з MK Merchants везуть зерно через річпорти Ізмаїлу та Рені, відвантажуючи в середньому 8-10 суден на місяць», — розповів Місак Хідірян.

Він зазначив, що на наступний рік агрохолдинг планує відмовитися від вирощування кукурудзи, посіють сою та соняшник.

«Вирощування кукурудзи зараз проблемне – ціни на сушіння та доопрацювання високі, а закупівельні ціни низькі. У 2023 р. планували вирощувати пшеницю та ріпак, розраховували у вересні сіяти озиму пшеницю, одразу після збирання соняшника. Але погода не дозволила вийти в поле, а в жовтні сіяти пшеницю пізно, довелося від неї відмовитися», — додав Місак Хідірян.

Нагадаємо, A.G.R. Group активізувала діяльність у ікраїнах Близького Сходу — в Єгипті й Туреччині, де компанія відкрила свої представництва.