A.G.R Group налагодила логістику зерна в ЄС та співпрацю з європейськими трейдерами

Група компаній A.G.R. Group бізнесмена Місака Хідіряна переорієнтовувала логістичні шляхи з українських морпортів на ринок ЄС через автомобільний і залізничний транспорт та порти Рені й Ізмаїл. Також ГК почала постачати агропродукцію європейській трейдинговій компанії з потужною інфраструктурою.

Про це розповів представник зернотрейдингового відділу холдингу агентству «Інтерфакс-Україна».

Після початку війни A.G.R. Group зайнялася пошуком елеваторних потужностей на заході України та перевезенням туди запасів урожаю з центральних регіонів країни. Пізніше налагодили автомобільні й залізничні логістичні канали для збуту сільгосппродукції в ЄС, та домовилися про співпрацю з європейською трейдинговою компанією з досить потужною інфраструктурою в усій Європі. Постачали продукцію уже почали.

Зазначається, що ГК продовжить експортувати частину сільгосппродукції через наземні прикордонні переходи з ЄС і річкою Дунай навіть після відновлення повноцінної роботи портів.

«Можливо, навіть розглянемо з правлінням купівлю нових кластерів на заході України для зручнішого партнерства», — розповів представник холдингу агентству.

Він зазначив, що A.G.R. Group погодила перевалку агропродукції в Румунії, в порту Галац.

«Там під наші потреби провели широкий шлях — в'їжджаємо туди з України, відвантажуємо обсяги та виходимо річкою. Навесні ми користувалися Ренійським портом на Дунаї. Для нас такий маршрут був дуже зручний, тому що значна частина товару була в Миколаївській області, нам було зручно його евакуювати в Одеську область», — уточнив представник холдингу.

Також A.G.R. Group активізувала діяльність у кількох країнах Близького Сходу — в Єгипті й Туреччині, де компанія відкрила свої представництва.

«Там працюють наші офіси й запущені на максимум внутрішні продажі, оскільки нам потрібна додаткова маржа через високі логістичні витрати. Ми маємо чітко розуміти, що логістичне плече збільшилося, зросли ціни на фрахт, подорожчали енергоносії та пальне, внаслідок чого ми витрачаємо близько $200 на тонні експорту. $200 на нашому товарі — це величезні гроші, раніше ми витрачали $45-50 на тонні», — зазначив представник A.G.R. Group.

Нагадаємо, порт Ізмаїл збільшив перевалку у 1,5 раза за 10 місяців 2022 року.