В Україні за експортними показниками 2022 рік був одним із кращих за останній час — Висоцький

Україні вдалося за 2022 р. експортувати понад 50 млн тонн зернових і олійних культур та продуктів їх переробки. Все це сталося завдяки скоординованій діяльності українських аграріїв, трейдерів, міжнародних партнерів та роботі «зернового коридору». 

Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький в ефірі національного марафону «Єдині новини», пише АПК-Інформ.

За його словами, це «дуже хороший результат», враховуючи те, що майже увесь рік в Україні тривала війна. Однак, попри це, за експортними показниками 2022-ий був одним із кращих за останні роки.

Тарас Висоцький зазанчив, що в останні 4 місяці середньомісячний темп експорту української агропродукції фактично досяг довоєнних показників.

«Україна залишається одним із головних гравців на аграрному міжнародному ринку і однозначно стан виробництва та перспективи експорту сільгосппродукції з України впливають на міжнародні ціни. Наразі вони залишаються високими в тому числі й через продовження війни, тож перспективи до їх зниження поки що непомітні»,— наголосив перший заступник міністра.