VITAGRO готується запустити у роботу новий елеватор на 50 тисяч тонн зберігання

Агрохолдинг VITAGRO завершує будівництво та готується до запуску у роботу нового елеватоного комплексу на 50 тис. тонн одночасного зберігання. Будувати зерносховище почали ще у довоєнні часи.

Про це розвовів гендиректор компанії Петро Лабазюк у матеріалі «Якщо в України немає сала і молока, то це вже не та Україна» на сайті Latifundist.com.

Він зазначив, що через початок бойових дій у країні будівництво елеватору довелося заморожувати на 3 місяці. До тогож, обладнання для зерносховища мав поставити миколаївський завод «ЮгЕлеватор», а через постійні обстріли з постачанням виникли проблеми. Але проєкт таки вдалося відновити.

«Думав, що вже елеватора нам не бачити. Але з часом зібрав підрядників і попросив дати гарантії, що якщо поставлять обладнання, ми відновлюємо проект. Так і сталося. Ми не мали права опускати руки. Ну, і це була вимога часу, бо врожай не було куди дівати»,— говорить Петро Лабазюк.

Загальні потужності зберігання разом з новим елеватором та зі сертифікованими складами у VITAGRO складають 420 тис. тонн. До того ж, агрохолдинг з 2006 року активно використовує технологію зберігання зерна у рукавах.