В Україні на 100 гривень піднялися ціни попиту на продовольчу пшеницю

Цього тижня на ринку продовольчої пшениці в Україні спостерігається підвищення цін у більшості регіонів країни.

Такими спостереженнями поділилися аналітики ІА «АПК-Інформ».

«Станом на 10 листопада з початку тижня більшість борошномелів підвищили ціни попиту на пшеницю 2 і 3 класу в середньому на 100 грн/т, однак усі зміни відбуваються переважно в межах раніше сформованих діапазонів — 5800-7100 грн/т і 5700-7000 грн/т СРТ відповідно», — інформують експерти ринку.

Вони пояснюють, що ціни підросли через нестачу на ринку пропозицій з високими якісними показниками. До того ж, аграрії стримують продажі, а трейдери, навпаки, активізували закупки. Але ціни зростають не дуже активно, бо в багатьох регіонах країни борошномели зменшили обсяги переробки через вимушений режим економіїї електрики.

Аналітики зазначили, що переробники східного регіону переважно не переглядали ціни попиту на зернову, інформуючи про достатню кількість пропозиції пшениці за раніше сформованими цінами.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що якісні показники білка і клейковини в пшениці врожаю-2022 нижчі, ніж зазвичай. Це впливає на експортні контракти, бо трейдерам складно постачати пшеницю з достатнім рівнем цих показників.