На кордоні з Польщею застрягли 500 цементовозів, мінераловозів та піввагонів з зерном

На кордоні між Україною та Польщею накопичилося вже 500 цементовозів, мінераловозів та піввагонів із зерном. Ці зернові вантажі не приймає санітарна служба Польщі.

За інформацією Rail.insider, цю проблему обговорювали в Укрзалізниці вчора, 10 листопада, на нараді щодо збільшення пропускної спроможності прикордонних переходів з Польщею.

Проблема виникла на початку листопада, тоді мова йшла про 350 вагонів. Заборона на перевезення зерна у не зернових вагонах через станцію Ізов діє з 3 листопада, а від сьогодні конвенція на такі перевезення почне діяти і на станції Щебжешин.

«Українські залізничники запропонували проставляти відмітку «Не для харчовий цілей» в графі «Найменування вантажу» накладної. Таким чином, буде позначено, що вантаж у цементовозах, мінераловозах та піввагонах призначений не для харчування людей, а як фураж для тварин. Для цього також пропонується дати відповідну телеграму щодо вагонів, які застрягли на кордоні», — йдеться у повідомленні.

В свою чергу, представники польської компанії PKP LHS пообіцяли порадитися щодо цього з колегами із санітарної служби, а також запросили інформацію щодо отримувачів вантажу, аби розібратися із його призначенням.