В Волинь-зерно-продукт за час війни збільшили елеваторні потужності на 100 тисяч тонн

Агрохолдінг «Волинь-зерно-продукт» за 7 місяців війни добудували потужностей для зберігання майже на 100 тис. тонн одночасного зберігання.

Про це в інтерв'ю Elevatorist.com розповів керівник департаменту технічного забезпечення компанії Олександр Попов.

Він говорить, що з початком війни, коли заблокували порти, в компанії зрозуміли, що це надовго, і наявних площ для зберігання буде недостатньо, тому почали збільшувати елеваторні потужності.

«Будували і підлогові склади, і силоси — в пропорції 50 на 50, тобто 50 тис. тонн силосного збереження і 50 тис. тонн добавили підлогового збереження», — уточнив Олександр Попов.

Читати на тему: Олександр Попов: Волинь-зерно-продукт і в війну намагається розвиватись

Крім того, у «Волинь-зерно-продукт» хочуть покласти у рукави на зберерігання ще 50 тис. тонн зерна.

«Хоча бачимо, що затягується процес з реалізацією програми міжнародної підтримки з цими рукавами, то вже не розуміємо, будуть вони чи ні, та маємо надію», — зазначив фахівець.

Також в компанії розконсервували цех з виготовлення круп, який стояв більше 5 років і запустили в роботу житній млин, який теж не працював більше 6 років, повністю демонтувавши та налагодивши його роботу в новому місці. Такими діями у «Волинь-зерно-продукт» включили додаткові потужності щодо вирішення харчової безпеки.