УДП попередньо домовилися про рейдову перевалку в Констаці

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» (УДП) та румунська TTS Group S.A. досягли рамкової домовленості щодо можливості перевалки на рейдових стоянках порту Констанца (Румунія).

Про це повідомив в.о. генерального директора УДП Дмитро Москаленко, пишуть «Порти України».

ГК TTS Group S.A. володіє найбільшим річковим флотом на Дунаї, в ньому налічується майже півтисячі суден загальною вантажопідйомністю 800 тис. тонн. Також у румунської компанії є власні термінали у Констанці та 7 річкових портів на Дунаї. Ще Групі належать 8 плавкранів.

«Партнери підтвердили можливість здійснення перевалки на рейдовій стоянці Констанци за схемою баржа—судно, УДП отримала відповідні цінові пропозиції», — повідомив Дмитро Москаленко.

Рейдова перевалка дозволить УДП значно пришвидшити обертання флоту. Крім того, УДП зможе пропонувати власникам вантажів (українським аграріям або трейдерам) увесь логістичний ланцюжок «під ключ» — від перевалки в річковому порту до завантаження на морські судна.

Нова логістична модель УДП успішно конкурує з прямими відправками морських суден з Ізмаїлу. Дмитро Москаленко зазначив, що наразі діяльність УДП найбільше пов’язана з Румунією — понад половина вантажів цього року доставлена суднами УДП у румунські порти.