Після ночних обстрілів у порту Миколаїва горіли резервуари з олією

Пожежа після обстрілу виникла у Заводському районі міста, горіли 2 резервуари з непереробленою олією
Пожежа після обстрілу виникла у Заводському районі міста, горіли 2 резервуари з непереробленою олією
Джерело фото: ГУ ДСНСУ у Миколаївській області

Вчора вночі, о 22:19, після ворожої атаки дронами-камікадзе почалася пожежа в миколаївському порту, загорілися ємності з олією.

Про це повідомляє ГУ ДСНС України в Миколаївській області.

Пожежа після обстрілу виникла у Заводському районі міста, горіли 2 резервуари з непереробленою олією. На боротьбу с вогнем виїхали рятувальники 1, 2, 3, 4, 5 ДПРЧ та чергова зміна оперативно-координаційного центру. О 00:10 пожежу ліквідували на площі 1000 кв. м.

«Поки що в протистоянні раша vs соняшникова олія (у нашому терміналі) — раша веде 2-0. На жаль, тут вони дуже професійно показують силу своєї армії», — прокоментував ситуацію у тг-каналі голова Миколаївської ОДА Віталій Кім.

Прес-офіцер Миколаївської ОВА Дмитро Плетенчук у Facebook повідомив, що в результаті атаки дронами пошкоджені ємності одного з провідних українських експортерів олії. І що це вже другий обстріл терміналу.
«Вдруге російські нацисти поцілили у емності з олією одного з провідних експортерів соняшникової олії України. 17% світового експорту цієї продукції проходило саме через цей термінал у місті Миколаїв. Ворог продовжує політику агресії проти всього світу, наносячи подібні удари про цивільній інфраструктурі аграрного сектору економіки нашої країни. Минулого разу підприємство зазнало обстрілів крилатою ракетою. Цього разу — дронами-камікадзе», — написав прес-офіцер.
 
Олія з пошкоджених двох ємностей розлилася вулицями біля предприємства, в кожній ємності було по 7,5 тис. тонн продукції.

Нагадаємо, Європейська Бізнес Асоціація звернулася до ООН та Туреччини з закликом продовжити термін дії Зернової угоди та включити до переліку портів Миколаївський портовий вузол.