Cargill отримав рекордний річний прибуток


Джерело фото: bloomberg.com

Міжнародний сировинний трейдер Cargill за підсумками 2022 фінансового року (1 червня 2021 — 31 травня 2022) збільшив чистий прибуток порівняно з попереднім фінансовим роком на 35% — до $6,68 млрд.

Про це свідчить річна звітність компанії, з посиланням на Bloomberg інформують «Порти України».

Таким чином, товарний гігант зафіксував найвищий річний чистий прибуток за свою 157-річну історію. Дохід компанії збільшився на 23% — до рекордних $165 млрд.

«Товарні ринки останнім часом були надзвичайно нестабільними. Хаос у ланцюзі постачань, викликаний COVID-19, а потім російське вторгнення в Україну, спровокували історичні коливання цін і можливість отримати приголомшливі прибутки», — зазначив колумніст агентства Хав’єр Блас.

Чистий прибуток компанії за підсумками 2021 фінансового року також був рекордним, збільшившись проти попереднього року на 63% — до $4,9 млрд.

Як приватна компанія, Cargill належить сім’ям Каргілл і Макміллан. У 2022 фінансовому році компанія виплатила акціонерам рекордну суму — $1,21 млрд. Раніше компанія заявляла, що реінвестує близько 80% операційного грошового потоку в розвиток.

В Україні компанія веде бізнес з 1993 року. Займається виробництвом та торгівлею зерновими та олійними, переробкою насіння соняшника та сої, випускає та продає корми для тварин. Володіє олійноекстракційним заводом у Каховці (Херсонська область), комбікормовим заводом у Львівській області, елеваторами у Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Є інвестором зернового терміналу Neptune у морському порту «Південний» річною потужністю 5 млн тонн.

Голова правління та генеральний директор Cargill Девід Макленнан є членом Національної інвестиційної ради при Президенті України. Як заявив керівник компанії на полях Всесвітнього економічного форуму в Давосі у січні 2020 року, Cargill інвестувала в Україну понад $500 млн.