НІБУЛОН пройде аудит і реструктуризацію боргів перед кредиторами

ТОВ СП «НІБУЛОН» пройде аудит та реструктуризацію боргів. Для цього компанія найняла найбільший у світі незалежний інвестиційний банк Lazard. Відповідні рішення у компанії прийняли півтора місяця тому, після трагічної загибелі засновника та гендиректора холдингу Олексія Вадатурського

Про це повідомляє Latifundist.com.

Як зазначається, загальна сума заборгованості компанії фінансовим установам, включаючи Міжнародну фінансову корпорацію та ЄБРР, складає близько $500 млн. Ця сума не включає торгове фінансування, яке, за даними Latifundist.com, становить понад $100 млн.

«‎В умовах логістичного колапсу, коли каботаж заблокований, логістика захмарна, понад 10 філій в окупації та майже 2500 працівників постраждали від війни, ми будуємо нові маршрути експорту та зменшили кредитний портфель на кілька сотень млн доларів. Ми переконані, що реструктуризація залишку в інтересах усіх, адже кредитори отримають можливість отримати борги у прогнозовані нововстановлені терміни, а ми продовжимо реалізовувати програми ООН із продовольчої безпеки світу та матимемо передих для старту з новою силою», — заявив заступник генерального директора «НІБУЛОН» із взаємодії з органами влади Михайло Різак.

Довідково: Lazard — це найбільший у світі незалежний інвестиційний банк, який спеціалізується на фінансовому консультуванні та управлінні активами переважно для інституційних клієнтів.

У 2015 році Україна наймала Lazard як консультанта для реструктуризації держборгу.

У 2017 році послугами компанії користувався «Нафтогаз України», щоб перевірити доцільність продовження проєкту з розвідкою, розробкою і видобуванням вуглеводнів у Єгипті.