Польська сторона прокоментувала затори на українсько-польському кордоні

Основною причиною заторів на українсько-польському кордоні в Ягодині є зміна організації прикордонного руху порожніх вантажівок, недосвідчені українські водії та польські служби, які не працюють цілодобово.

Такі пояснення надали виданню Forbes в пресслужбі Міністерства фінансів Польщі.

В Мінфіні Польщі зазначили, що часткове розблокування українських чорноморських портів поки що не покращило ситуацію на автомобільних пунктах пропуску на польсько-українській ділянці держкордону. Крім того Польща відзначає дуже високий рівень прикордонного руху великовагового транспорту, який підлягає обов’язковому контролю.

Також польська сторона говорить, що порожнім транспортним засобам важко дістатися без черги до пункту пропуску в Ягодині, оскільки українські перевізники блокують дороги, не даючи їм це зробити. Серед причин польська сторона називає велику кількість недосвідчених водіїв, які не знайомі з процедурами контролю та оформлення неповної документації, що призводить до неможливості розпочати перевірку.

Крім того, швидкість перетину кордону значно уповільнює значна кількість різних інспекцій.

«Автомобілі, які очікують проведення інспекції, блокують доступ до зони прикордонного та митного контролю вантажівок, які перевозять інші вантажі, наголошує польська сторона. Кожна із служб має певний обсяг компетенції та порядок роботи, включаючи фіксований робочий час. Як правило, вони не працюють 24 години на добу», — йдеться у коментарі.

Національна адміністрація доходів реалізовує низку проєктів, спрямованих на покращення прикордонного контролю. Зокрема, йдеться про модифікацію процедур, пов’язаних з оформленням прикордонного руху, і скорочення часу очікування на перетині кордону, пов’язаного з діяльністю митного та фіскального контролю, до необхідного мінімуму. Наприклад, використовується рентгенівський апарат, який дозволяє зменшити кількість фізичних перевірок, які займають набагато більше часу у контролерів.

Нагадаємо, заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм вважає головною причиною виникнення багатоденних черг – погану робота польських служб, які проводять фітосанітарний та ветеринарний контроль.

Forbes наводить й іншу думку учасника ринку — власник трейдингової компанії MVP Group Вадим Ставінський каже, що польські ветеринарні служби можуть навмисне зменшити кількість перевірок українського зерна, щоб зменшити його поставки на свій ринок. За словами трйдера, зараз у Польщі зменшуються закупівельні ціни на зерно. Одна з причин — збільшення експорту з України. За останні два місяці ціни на ріпак у Польщі впали майже в 1,5 раза, до 2800 злотих (€592).