На польському пункті пропуску Дорогуськ водії вантажівок перекрили трасу — Найєм

Польські перевізники приєднались до вимог українських колег щодо налагодження цілодобового фітосанітарного і ветеринарного контролю на польско-українському кордоні. На польському пункті пропуску «Дорогуськ» водії вантажівок перекрили трасу.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

«На польському пункті пропуску «Дорогуськ» водії вантажівок перекрили трасу, щогодини пропускають по 2 автівки — 1 з товаром і 1 порожню. Польські водії висунули три вимоги: пришвидшити фітосанітарний та ветеринарний контроль та перевести службу на цілодобовий режим роботи», — пише Мустафа Найєм.

Він зазначає, що до війни контроль проходили до 80 вантажівок на добу, а в останні дні — від 12 до 25.

«Якщо є об’єктивні причини такого уповільнення роботи, то ми готові зробити від себе усе залежне для прискорення процесу і збільшення пропускної здатності пункту пропуску. Але разом із тим ми чекаємо і від усіх служб з польського боку такого ж поступу. Ми вже неодноразово пропонували винести це оформлення за межі пункту пропуску, дати своїх фахівців, організувати перевірку на нашому боці. Ми готові були пристати на варіант колег із Польщі. Але ні. Наші західні сусіди вдавали, що нічого не коїться, і щодня перевіряли все менше і менше автівок», — інформує посадовець.

Черга з вантажівок біля Ягодина стала ще довшою — «вже 54 (!) кілометри. Всі розуміють — черга тільки виросте на перекритій трасі, якщо нічого не зміниться у найближчі години, максимум — дні».

«Перевізники, що страйкують також хочуть, щоб до Польщі порожній транспорт виїжджав з України поза чергою. Виходить, що польський перевізник за 1-2 доби заїжджає до України, і хоче поза чергою повертатись назад до Польщі. Все, щоб якомога хутчіш завантажитись новим крамом і знову їхати до України», — розповідає Мустафа Найєм.

Він заначає, що для української сторони теж вкрай важливо, щоб товари виїздили на продаж з України якомога швидше. Наші перевізники повинні перетинати кордон у нормальні терміни. Бо, коли вони чекають по 7-10 днів у черзі, то щодня втрачають приблизно 400 євро на кожній автівці.

Але в польських страйкарів є ще одна дивна, за словами Мустафи Найєма, вимога — скасувати «транспортний безвіз» для українських перевізників та повернути дозволи.

«Я б хотів заспокоїти наших перевізників: наразі мова про скасування транспортного безвізу не йде», — запевняє замміністра інфраструктури.

На думку посадовця, скоріш за все, це політична вимога польских перевізників, аби спричинити додатковий тиск на польський уряд задля вирішення вищевказаних проблем.

Нагадаємо, минулого тижня був побитий історичний «рекорд»: черга з вантажних автівок до пункту пропуску Ягодин на польському кордоні перетнула межу у 45 кілометрів.