Російська сторона почала розмови про відмову від зернової угоди в листопаді

Російський представник в ООН сказав, що РФ не змогла вивезти жодного судна з продовольством в рамках зернової угоди, тому може відмовитися від її продовження.

Такую заяву зробив постпред РФ в ООН Василь Небензя, пише РБК-Україна.

За його словами, в рамках зернової угоди нічого не було реалізовано з експорту російського продовольства і добрив.

«Нам вдалося досягти угоди, але нічого не працює з російською стороною. Жодне російське судно не вивезло з російських портів російське зерно на експорт», — сказав Небензя.

Василь Небензя зазначив, що дія угоди закінчується в листопаді, але вона може продовжуватися.

«Я не беру участь у переговорах щодо Угоди та її продовження, але враховуючи результати, точніше, відсутність результатів, я б нічого не виключав», — додав він.

Також РБК-Україна у своєму тг-каналі розмістила відео виступу президента РФ на Східному економічному форумі, де він заявив про намір обговорити питання обмеження дії Зернової угоди з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

«Може варто задуматися про те, щоб обмежити напрямок вивезення зерна та іншого продовольства за цим маршрутом. Я обов'язково пораджуся на цю тему з президентом Туреччини Ердоганом», — сказав Путін.

Відзначимо, що з початку роботи зернового коридору з чорноморських портів України на експорт відправлено більш ніж 2 млн тонн агропродукції.