Окупанти вивезли весь врожай компаній Агротон та НІБУЛОН із захопленої Луганщини

Зерно старого і нового врожаю компаній «Агротон» та «НІБУЛОН», які працювали на території окупованої Луганської області, вивезли росіяни, а майно захопили.

Про це повідомляє пресслужба Луганської ОВА.

На початку року у компанії «Агротон» залишалося 20 тис. т минулорічного врожаю, а під час жнив на полях агрофірми на Луганщині зібрали ще 200 тис. т зерна. Всю агропродукцію вивезли в росію. Аналогічна ситуація і з зерном «НІБУЛОНа».

«Цьогоріч ми очікували на найбільший за всі роки врожай. Сподівалися навіть перевершити рекордний 2021 рік. Так, моніторинг ПрАТ «Агротон» показав, що на деяких полях врожайність складала до 60 ц/га. Це ставало можливим завдяки копіткій роботі наших аграріїв. ... Але, на жаль, збирається наше зерно зараз для росіян», – зазначила заступниця директора Департаменту агропромислового розвитку Луганської ОДА Любов Безкоровайна.

Також в пресслужбі повідомили, що ТОВ «НІБУЛОН» та ПрАТ «Агротон» на окупованій Луганщині захопив підприємець із краснодара з уставним фондом в 2 000 рублів.

Зазначається, що зараз аграрії Луганщини співпрацюють із міжнародними організаціями, які мають можливість відстежувати повний маршрут перевезення вкраденого зерна. Інформацію збираються передати у міжнародні суди.

Разом з тим, на території захопленої області є поля із незібраною озиминою, оскільки росіяни вивезли техніку, або ж люди відмовляються працювати через відсутність грошей.