З вересня починають діяти обмеження щодо ваги автомобілів на пунктах пропуску з Польщею

З 1 вересня відбудуться зміни в організації руху транспорту на кордоні з Польщею. Транспорт вагою до 5,7 тис. т і понад цю вагу буде скеровуватися на різні пункти пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це повідомляє пресслужба Державної митної служби України.

Це пілотний проєкт, який буде тривати до 30 листопада, і націлений на зменшення черг. В повідомленні зазначають, що інтенсивність пропусків на кордоні перевищує проєктну, і більше немає можливості збільшувати темпи роботи в межах існуючої інфраструктури.

«Відтак у ході двосторонніх зустрічей між представниками митних служб, Міністерств інфраструктури і транспорту України та Республіки Польща було погоджено, що рух транспортних засобів повною масою до 7,5 тонн повинен скеровуватись на менші пункти пропуску, тобто «Устилуг-Зосин», «Грушів-Будомеж», «Смільниця-Кросценко», «Угринів-Долгобичув», — йдеться в повідомленні.

Транспортні засоби повною масою понад 7,5 тонн зможуть перетнути кордон на наступних пунктах:

  • «Рава-Руська – Хребенне»;
  • «Краківець – Корчова»;
  • «Шегині – Медика»;
  • «Ягодин – Дорогуск».

За результатами пілотного проєкту приймуть рішення, чи впроваджувати такий порядок організації руху на українсько-польському кордоні постійно.

Нагадаємо, за період війни автомобільним транспортом експортували 1,45 млн т агропродукції. Більше про структуру агроекспорту від 24 лютого можна дізнатися у новині.