З вересня почнеться приватизація хлібокомбінатів — Мінекономіки

Восени стартує приватизація КХП. Фото ілюстративне
Восени стартує приватизація КХП. Фото ілюстративне

Уряд відновить приватизацію підприємств державної власності з вересня. Раніше приватизація була призупинена на період воєнного стану, а потім розблокована з ухваленням законопроекту №7451. Процес приватизації від оголошення аукціону до підписання договору займатиме не більше двох місяців.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

«Ми передали 65 підприємств у липні поточного року до Фонду державного майна. За останні 4 роки Фонд отримав 500 об’єктів на приватизацію. Ми і далі будемо проводити тріаж підприємств, для того, щоб передавати максимальну кількість об’єктів на приватизацію. Стартувати з вересня будемо зі спиртзаводів і хлібокомбінатів. Ми вже маємо певний графік передачі об’єктів по всій Україні», — наголосила перша віцепрем'єр-міністр та міністр економіки України Юлія Свириденко. 

Як зазначили в Мінекономіки, приватизація відбуватиметься на спрощених умовах. Приватні підприємці зможуть викупити цілісні майнові комплекси, в тому числі ті, які обтяжені багаторічними арештами на майно. У такому випадку покупець також зобов‘язаний погасити раніше накопичені борги.

Усі дозволи та ліцензії підприємства зберігатимуться для нових власників єдиних майнових комплексів. 

Нагадаємо, Україна може налагодити переробку зерна після приватизації державних КХП.