УЗ обмежить узгодження навантаження перевізникам, які мають чергу з вагонів в напрямку кордону

В АТ «Укрзалізниця» 12 липня відбулося засідання Експортного офісу (ЕО) при УЗ. Головна мета роботи ЕО при УЗ — стимулювання експортних перевезень вантажів залізничним транспортом, вирішення поточних проблем експортерів.

Про це повідомив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов на своїй сторінці у Facebook.

У засіданні брали участь керівництво УЗ та майже 65 представників вантажовідправників- експортерів із різних галузей. АТ «Укрзалізниця» презентувала удосконалений прозорий Алгоритм узгодження обсягів перевезень для експортерів.

«УЗ погоджуватиме місячний плани навантаження в обсягах наближених до фактичної передачі вантажів на кордоні за минулий місяц (у розрізі прикордонних переходів/перевізників/окремо для кожної ширини колії 1520/1435мм/ виду перетину кордону (перевантаження або перестановка візків)/наявність вільних потужностей на прикордонних терміналах», — пише Валерій Ткачов.

Для зменьшення черги в напрямку кордону УЗ обмежить узгодження навантаження перевізникам, які мають чергу з вагонів в напрямку кордону.

Розподіл обмеженної пропускної здатності прикордонного переходу буде виконуватися з урахуванням наступних параметрів/критеріїв:

  • наявність вагонів в черзі на кожного Перевізника у розрізі зазначеному в попередньому пункті;
  • фактична передача вантажів через кордон за минулий місяць;
  • наявність вільних потужностей по перевантаженню/перестановці на кордоні.

Також для подальшого удосконалення планування перевезень АТ УЗ запровадило процес цифровізації прикордонних переходів та перевантажувальних терміналів.

«УЗ впроваджується класифікатор усіх перевантажувальних терміналів на кордоні та пунктів перестановки візків (з обох боків кордону)», — повідомляє Валерій Ткачов.

У класифікаторі зазначатиметься переробна спроможність терміналу, його опис та його індивідуальний номер. В процесі планування перевезень будуть використовуватися інформація з класифікатора. Процес реалізації вже запущено.