На переговорах у Стамбулі сторони узгодили технічні питання по відновленню експорту зерна з українських портів

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар зробив офіційну заяву по результатах переговорів у Стамбулі щодо експорту українського зерна
Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар зробив офіційну заяву по результатах переговорів у Стамбулі щодо експорту українського зерна
Джерело фото: msb.gov.tr

Учасники чотиристоронніх переговорів у Стамбулі сьогодні, 13 липня, домовилися про створення координаційного центру з експорту українського зерна морським шляхом.

Про це повідомляється на сайті турецького міністерства оборони.

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що на зустрічі військових делегацій України, Туреччини , Росії та ООН було досягнуто домовленості щодо технічних питань.

«В результаті зустрічі, що відбулася в позитивній та конструктивній атмосфері, були узгоджені основні технічні питання, такі як створення координаційного центру в Стамбулі, де будуть присутні представники всіх сторін, спільний контроль у портах виходу та прибуття, забезпечення безпеки мореплавання на шляхах відправлення», — йдеться в повідомленні.

Хулусі Акар також проінформував, що весь процес буде координувати ООН. Українська та російська делегації знову зустрінуться в Туреччині наступного тижня. На цій зустрічі будуть ще раз переглянуті усі рішення та будуть підписані відповідні документи.

Генсек ООН Антониу Гутерриш також заявив, що «потребується технічна работа у розвитку домовленностей у Стамбулі.