Кількість пунктів пропуску вантажівок на кордоні з Румунією буде збільшено

Міністерство інфраструктури до початку серпня планує частково відкрити два пункти пропуску на кордоні з Румунією: «Дяківці» й «Красноїльськ».

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм, пишуть «Порти України».

«До кінця осені плануємо відкрити два повноцінних вантажних пункти пропуску: «Дяківці» і «Красноїльськ». Обидва планується запустити у режимі 24/7 для всіх видів транспортних засобів. Утім, чекати закінчення осені, поки завершаться всі роботи з підготовки пунктів пропуску, не будемо. Найближчими тижнями буде запроваджено тимчасові заходи, які мають суттєво розвантажити наявні транспортні потоки», — повідомив Найєм.

«Красноїльськ» запрацює для легкового і порожніх вантажних транспортних засобів уже під кінець липня — на початку серпня. «Дяківці» запрацюють для імпорту пального, а також для легкового і порожніх вантажних транспортних засобів до початку серпня.

Крім того, на пункті пропуску «Порубне» до кінця тижня буде звільнено дипломатичні смуги для проїзду транспортних засобів із пальним. А за два тижні буде узгоджено план із розширення пункту пропуску шляхом облаштування чотирьох додаткових смуг для вантажного транспорту.

Повноцінно на пропуск вантажівок нові пропускні пункти на кордоні з Румунією мають запрацювати до кінця осені 2022 року.

За словами заступника міністра, після початку війни та закриття портів через єдиний нявний пункт пропуску Порубне—Сірет проїхало майже 22 тис. транспортних засобів, що майже втричі більше, ніж за цей самий період минулого року.

Нагадаємо, у румунському порту Констанца розпочали експортну перевалку українського зерна у новий спосіб — безпосередньо з дунайських барж, без заходу суден до терміналів.