Японія надасть українським аграріям поліетиленові рукави та модульні зерносховища

Продовольча та сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) запустила новий проект вартістю $17 млн, який покликаний допомогти українським фермерам зберегти очікуваний у липні–серпні врожай та забезпечити експорт найважливіших сільськогосподарських товарів на міжнародні ринки.

Як повідомила прес-служба організації, проект фінансується Японією та реалізується спільно з Мінагрополітики України.

«У рамках реалізації фінансованого Японією нового проекту ФАО займеться вирішенням проблеми нестачі сховищ за допомогою виділення дрібним землевласникам поліетиленових рукавів для зберігання зерна, обладнання для навантаження та розвантаження зерна, а також постачання середнім виробничим підприємствам та асоціаціям різних модульних контейнерів для зберігання. Підтримка буде надана фермерам десяти областях України: у східному, південному, центральному та північному регіонах країни», — розповів голова представництва ФАО в Україні П'єр Вотє.

Окрім цього проект спрямований на надання технічної підтримки уряду для створення альтернативних маршрутів експорту зерна та сприятиме швидкому нарощуванню технічного потенціалу лабораторії в Ізмаїлі. Вона дозволить фермерам дотримуватися міжнародних стандартів, у тому числі в галузі здійснення перевірки якості тваринної та харчової продукції на безпеку та сертифікацію.