Бізнес інвестує $90 млн у будівництво нових терміналів в річкових портах — Кубраков

Бізнес вже інвестує $90 млн доларів у будівництво нових терміналів в річкових портах. Окрім цього, більше $30 млн планується проінвестувати на спорудження нових залізничних терміналів.

Про це на зустрічі з представниками іноземного бізнесу розповів міністр інфраструктури України Олександр Кубраков, повідомляє сайт МІУ.

«Якщо український бізнес та держава отримають підтримку міжнародних партнерів ми зможемо збільшити вікно для експорту, імпорту, руху гуманітарної допомоги. Під загрозою економічна безпека не тільки України, але й всього світу», — заявив Олександр Кубраков.

Під час заходу Олександр Кубраков презентував наступні ключові інфраструктурні проєкти для залучення коштів приватного бізнесу:

  • розвиток залізничної інфраструктури для нарощування обсягів українського експорту;
  • збільшення пропускної спроможності автомобільних пунктів пропуску на західних кордонах;
  • будівництво та ремонт доріг, які ведуть до кордонів розвиток українських дунайських портів («Ізмаїл», «Рені» та «Усть-Дунайськ»).

Також міністр розповів про створення відкритої електронної системи управління відбудовою, за допомогою якої кожен бажаючий зможе дізнатися про конкретні збитки, закупівлі робіт для відбудови та отримати інформацію про використання коштів. Електронна система стане одним з ефективних антикорупційних інструментів відбудови.