Фахівці розповіли скільки коштуватиме тимчасове модульне зерносховище

В умовах блокади портів українські аграрії продовжують пошук швидких рішень для зберігання зерна. Зараз їм активно пропонують користуватися модульними зерносховищами. Це портебує додаткових витрат,і для розуміння ціни можна використовувати досить простий розрахунок — $13-15 за 1 т зберігання.

Про це сайту Elevatorist.com розповів комерційний директор ГК ADEPT GROUP Антон Карпенко.

«В цю ціну входить повний комплект: стінка, тент, система аерації, термометрія. Не входить послуга по монтажу та підготовці майданчика, адже монтаж досить простий і 4 робітники без особливої кваліфікації можуть змонтувати таке сховище самостійно», — пояснив спеціаліст.

При цьому стінка служить більше 20 років, а тент потрібно міняти раз на 4 роки. Вартість тенту від загальної вартості сховища не перевищує 20%.

За словами директора Спілки «Борошномели України» Родіона Рибчинського, якщо замовляти модульні зерносховища у виробників із Північної Америки, то питомі витрати на зберігання складають від $41 до $50 в залежності від типорозміру cховища і з врахуванням вартості обладнання для завантаження зерна.

Читати на тему: Все про модульні зерносховища: монтаж, принципи роботи, вартість

З урахуванням вартості доставлення доцільно поставляти такі сховища об'ємом від 3 тис. т і більше, вважає Родіон Рибчинський.

Вітчизняні виробники елеваторного обладнання теж зорієнтувалися і вже виготовляють такі зерносховища. Зокрема про це заявив «ЛУБНИМАШ».