Укрзалізниця оприлюднила конвенції, що діятимуть з 1 липня

Укрзалізниця оприлюднила конвенції, що діятимуть з 1 липня
Джерело фото: Elevatorist.com

«Укрзалізниця» вводить більше 10 конвенцій на вантажні перевезення. Тимчасові обмеження будуть діяти з 1 липня. Кілька з них стосуються безпосередньо зерна. 

Про напрямки тимчасових заборон повідомляє сайт УЗ.

Обмеження для всіх вантажів, але лише для одного перевізника — Rail STM будуть діяти на переході Мостиська ІІ (Польща). 

На румунському кордоні через Дяково для всіх вантажів конвенцією забороняється приймання до перевезення вагонів з перестановкою на колію 1435 мм (не поширюється на зерновози ЦТЛ).

На прикордонному переході Вадул-Сірет обмежується перевезення у зерновозах, окрім отримувача Ukrainian Global Trading SRL. Ще одна заборона стосується відвантаження зернових для перевізника АО «ГФР» (GFR).

Перевезення до Румунії та Молдови обмежені також через прикордонні переходи Могилів-Подільський та Сокиряни. Дозволяється рухатися лише зерновозам ЦТЛ.

Також заборонено перевезення «насіння та плодів олійних, насіння, плодів та зерна інших, лікарських рослин і рослин для технічних цілей; соломи та фуражу» до Молдови на станцію Белць-Ораш.

Під обмеження потрапили і станції Рені та Рені-Порт. Першою конвенцією заборонено перевозити зерно кукурудзи, другою — усі вантажі у зерновозах ЦТЛ.