У Чернігові завершують відновлення елеватора після обстрілів

Пошкоджений обстрілами елеватор Млибор у Чернігові
Пошкоджений обстрілами елеватор Млибор у Чернігові
Джерело фото: Facebook
Компанія ІМК завершує ремонт елеватора «Млибор» та підготовку підприємств до нового зернового сезону. За період окупації Чернігівської області у елеватор влучили 46 ворожих снарядів.
 
Про це розповіла пресслужба ІМК на своїй сторінці в Facebook.
«Коли ворог відступив, ми взялися за ремонтні роботи: відновлення залізо-бетонних конструкцій, засклення, відновлення покрівлі складу після займання, ремонт газопроводів, теплопроводів, сушарок тощо. Усе робили власними силами — і сьогодні роботи на фінішній прямій», — розповів головний технічний керівник ІМК Андрій Гавриленко.
Керівник додав, що капітальний ремонт покрівель і елеваторних місткостей також провели і на елеваторі «Бурат» Полтавського кластера ІМК.
 
Також в компанії прокоментували ймовірний дефіцит елеваторних потужностей.
«Через те, що росія блокує можливість відвантаження зерна в портах, на елеваторах є значні залишки продукції. Для нового врожаю ранніх зернових ємностей у нас вистачить, а пізні, якщо ситуація не зміниться, будемо закладати в рукави. Крім того, ми проводимо відновлювальні роботи на тих складах у селах, якими раніше не користувалися», — розповів головний технічний керівник ІМК Андрій Гавриленко.
 Нагадаємо, за час окупації елеватор «Млибор» став бомбосховищем для мешканців Чернігова.