УЗ домовляється про додаткові прикордонні переходи для перевезення зерна

На кордонах з Польщею та Словаччиною запрацюють нові переходи для зерна  — Ткачов
На кордонах з Польщею та Словаччиною запрацюють нові переходи для зерна — Ткачов
Джерело фото: Elevatorist.com

Із 13 залізничних прикордонних переходів на західному кордоні два не працювали із зерном через відсутність пунктів ветеринарного контролю. «Укрзалізниця» уже домовилася про роботу ветеринарного контролю на одному переході із Польщею. Щодо другого переходу, то ситуація вирішується. 

Про це розповів заступник директора Департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов у інтерв'ю Elevatorist.com.

«Ми маємо 13 прикордонних переходів, з яких із зерном не працюють два — у Словаччині Ужгород-Мативці, і в Польщі Рава-Руська — Верхрата. Там не було пунктів ветеринарного контролю. На даний момент у Польщі питання вирішено, тому ми очікуємо, що через Рава-Раську — Верхрату поїде додатковий обсяг, і чекаємо на таке рішення Словаччини щодо переходу Ужгород-Матівці», — зазначив Ткачов.

Експерт відзначив, що бізнесу потрібен час для адаптації до нової логістики та формування нових логістичних ланцюжків через усі 13 прикордонних переходів. Зараз ситуація напружена, тому що основна кількість зерновозів нагромаджується на 6-7 основних прикордонних переходах.

Читайте більше в інтерв'ю Валерія Ткачова: Інфраструктура Європи не готова «переварити» український експорт