З початком війни UGTC TRADE зробила 2 повних оберти своїх терміналів

З початком війни компанія UGTC TRADE зробила 2 повні оберти своїх терміналів — купили 15-20 тис. т зерна у фермерів. В компанії наразі є 4 активних термінали з перевалки зернових: два з них в Центральному регіоні на Полтавщині, один в м. Славута Хмельницької області та ще один біля Тернополя (його запустили вже під час війни).

Про це під час чергової Zoom-конференції Trend&Hedge Club розповів генеральний директор UGTC TRADE Ігор Вовченко, пише Кurkul.com.

Для експорту зернових в UGTC TRADE користувалися залізничною логістикою та оцінюють роботу цієї інфраструктури як «дуже-дуже добре» навіть попри те, що деякі вузлові станції були зруйновані авіаударами рф.

«Затори є тільки на пунктах переходу. Маршрут експорту — з елеваторів на Полтавщині, через Могилів-Подільський на Молдову до порту Рені. Черги там шалені. І зараз пропускається всього 50 вагонів на добу. Так ми відправляли повну партію кукурудзи 5 тис. т. Але цікаво, що з цієї кількості до тепер ще 5 зерновозів не прибули до місця призначення», — говорить Ігор Вовченко.

Він зазначив, що до війни в UGTC TRADE стояли вже відвантажені судна в Миколаєві та Одесі. Їх довелось перевантажити і також перевезти залізницею.