Російське Міноборони пообіцяло відкрити коридори для іноземних суден у Чорному та Азовському морях

Російське Міноборони повідомило, що начебто відкриває два морські гуманітарні коридори для виходу іноземних суден із портів на Чорному та Азовському морях, коридори працюватимуть щодня з 8 до 19:00.

Про це заявив на брифінгу голова російського центру управління обороною Михайло Мізинцев, пише російський INTERFAX.RU.

За словами голови російського Міноборони, у Чорному морі кораблі зможуть вийти з портів Херсон, Миколаїв, Чорноморськ, Очаків, Одеса та Південний у південно-західному напрямку від територіального моря України коридором довжиною 80 миль та шириною 3 милі.

В Азовському морі відкриють вихід із порту Маріуполь довжиною 115 миль і шириною 2 милі в напрямку Чорного моря. Обидва виходи стануть смугами для безпечного руху суден, сказав Мізинцев.

Згідно з інформацією окупантів, в шести портах — Херсон, Миколаїв, Чорноморськ, Очаків, Одеса та Південний — залишаються заблокованими 70 іноземних судів із 16 держав.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Китаю закликав міжнародне співтовариство сприяти припиненню вогню в Україні, щоб забезпечити зелений доступ до експорту зерна. Російське МЗС заявило, що вони готові надати гуманітарний коридор для виходу суден з українських портів за умови размінування акваторій портів українською стороною та зняття санкцій щодо обмеження екпорту і фінансових транзакцій.

Після чого у Британії категорично відкинули ідею послаблення санкцій проти РФ в обмін на зняття нею блокади з українських портів.