Вперше з початку війни Агропросперіс відвантажив на судно партію сої

«Агропросперіс» втілив у життя проект з річкової логістики
Джерело фото: facebook.com/agroprosperis

ГК «Агропросперіс» відвантажила на судно першу з початку війни партію сої в порту Ізмаїл на Дунаї. Про це Група повідомила на своїй сторінці у Facebook.

З початком війни та блокадою морських портів експорт агропродукції з України практично зупинився, що стало серйозним викликом для економіки України та світової продовольчої безпеки.

«У відповідь на ці виклики фахівці «Агропросперіс» станом на другу половину травня 2022 року розробили низку рішень. Ними, зокрема, стали автомобільні перевезення, залізничні маршрути, зберігання зерна у портах у біг-бегах або «рукавах» та експорт через дунайські порти», — говориться у повідомленні.

Першим успішно втіленим у життя проектом з річкової логістики стало відвантаження 4,5 тис. тонн сої в порту Ізмаїл на початку цього тижня. Після перевантаження з автомобілів, що прибули з одеських портів, на морське судно партія сої врожаю 2021 року попрямувала до замовника в Туреччині.

За оцінкою «Агропросперіс» та досягнутими домовленостями, загальна експортна потужність п’яти дунайських портів у травні 2022 року складає 40 тис. тонн агропродукції.

Генеральний директор Групи компаній «Агропросперіс» Ігор Осьмачко зазначив, що Група веде перемовини щодо підвищення пропускної здатністі до 60 тис. тонн для врожаю 2022 року, проект на сьогодні перебуває у розробці.